En wie gaat dat betalen?
“Heel mooi, Hilde, Budgetcoaching voor mijn werknemer…. maar wie gaat dat betalen?” In deze blog lees je over de mogelijkheden voor vergoeding van de kosten van Budgetcoaching van een werknemer.
Belang van snellere re-integratie of voorkomen verzuim?
Een belangrijke vraag om hierbij te stellen is: “Wie heeft er belang bij een snellere re-integratie of het voorkomen van verzuim van de werknemer?”
- De werknemer
Uiteraard heeft de werknemer een groot belang hierbij. Voorkomen of bekorten van verzuim is voor hem erg belangrijk. (of hij dat zelf nou wel of niet zo ziet…) Probleem is alleen, dat een werknemer met geldzorgen zelf geen middelen heeft om de kosten voor Budgetcoaching te dragen.
- De werkgever
In een eerdere blog heb ik al geschreven over de kosten van ziekteverzuim; deze lopen snel op! Het kan daarnaast zinvol zijn om dossier op te bouwen. Wil je als werkgever dat je werknemer niet meer beheerst wordt door zijn geldzorgen? En dus productief voor je kan zijn en blijven? Weeg dan eens de kosten van Budgetcoaching af tegen de kosten van een verzuimdag.
NB Een huisbezoek met intake en schriftelijk werkgeversadvies kost minder dan één verzuimdag.
- De verzuimverzekeraar
Een partij waar je misschien niet zo snel aan denkt is de verzuimverzekeraar. Maar ook hij heeft een groot belang bij het voorkomen van verzuim en bij een snelle re-integratie. Bespreek eens met jouw verzuimverzekeraar hoe hij hier in staat.
Vragen over de kosten van Budgetcoaching?
Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Bel me dan gerust voor een vrijblijvend advies.
Reacties
En wie gaat dat betalen? — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>