HomeGeen categorieBewindvoering, hoe werkt dat eigenlijk?

Reacties

Bewindvoering, hoe werkt dat eigenlijk? — 10 reacties

 1. Ik heb een vraag als werkgever, ben ik verplicht om de loonstroken door te sturen naar bewindvoering of kan ik dit ook laten doen door de werknemer zelf. Bewindvoerder dwingt het nu af en ik vraag me af of dit zo mag. Wij laten het doen door werknemer zelf en stellen die verantwoordelijk voor doorgeven. Maar hoe zit dit wettelijk?

  • Beste Bianca,
   Ik moet je het antwoord schuldig blijven. Ik weet niet of je hiertoe als werkgever verplicht bent. Misschien kan een arbeidsjurist je vraag beantwoorden? Veel succes!
   Groet, Hilde

 2. Goedenmiddag,
  Ik heb een vraag…
  Krijgt een werkgever subsidie voor een werknemer met een schuldsanering/bewindvoering?

  Met vriendelijke groet,
  Jolanda

  • Hallo Jolanda,
   Dank voor je reactie. Ik weet niet zeker of ik je vraag goed begrijp. Als er sprake is van een schuldregeling, dan worden de kosten hiervan meestal vergoed door de gemeente. Een schuldsanering wordt gefinancierd uit de boedel; dit regelt de WSNP-bewindvoerder. En beschermingsbewind wordt betaald uit de Bijzondere Bijstand, als een werknemer een laag inkomen heeft. En anders d.m.v. een eigen bijdrage van de werknemer.
   Een werkgever is in al deze gevallen geen partij en dus ook niet verantwoordelijk voor de kosten.
   De dienstverlening die ik biedt, is Budgetcoaching. Dit kan worden gefinancierd door de werkgever of door de verzuimverzekeraar. Zie hierover ook mijn blog En wie gaat dat betalen?
   Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd. Heb je nog vragen? Bel me dan gerust even.

 3. Goededag als je onder bewind staat en dat heeft de rechter uitgesproken mag je werkgever dan je geld over laten maken naar je nieuwe rekening of moet ik daar zelf toestemming voor geven of mag de bewindvoerder dat zelf doen? Met vriendelijke groet joey de bie

  • Beste Joey,
   Dank voor je bericht.
   Ja, wanneer de rechter de onderbewindstelling heeft uitgesproken, mag de beschermingsbewindvoerder je salaris naar de nieuwe bankrekening laten overboeken. Hiervoor hoef je zelf geen toestemming meer te geven.

 4. Ik ben onder bewind gesteld maar ik wil mijn arbeidsovereenkomst bij mijn werkgever opzeggen. Kan en mag ik dat? Of moet de bewindvoerder hier per se eerst mee instemmen?

  • Hallo,
   Ik ben geen bewindvoerder, dus kan niet met 100% zekerheid zeggen wat wel en niet mag. Maar ik zou het in ieder geval eerst even bespreken met je bewindvoerder, voordat je een keuze maakt. Hij/zij kan dan in ieder geval even met je meedenken en aangeven wat je rechten en plichten zijn. Succes! Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>