Vechtscheiding voorkomen
Een echtscheiding is een ontzettend moeilijke gebeurtenis. Voor alle betrokkenen. Er komen ook allerlei financiële vraagstukken bij kijken.
Onlangs kwam André Rouvoet met een advies aan werkgevers over werknemers die verwikkeld zijn in een echtscheiding. Werkgevers zouden deze werknemers meer moeten steunen.
Waarom is dat zo belangrijk?
– Om onnodig ziekteverzuim te voorkomen
– Om de productiviteit op peil te houden
– Voor het welzijn van beide partners én de kinderen
Waar gaat het mis?
Als Budgetcoach zie ik regelmatig hoe het volledig spaak kan lopen in een echtscheidingsproces of zelfs nog vele jaren daarna.
Een aantal voorbeelden:
– Er wordt een alimentatieregeling afgesproken. Het inkomen van de ontvangende partner stijgt, maar de alimentatiebetaler weet niet hoe hij de alimentatie omlaag kan krijgen.
– Er wordt een omgangsregeling voor de kinderen afgesproken. Maar dan verhuist één van de ouders naar de andere kant van het land, waardoor er torenhoge reiskosten ontstaan.
– Er wordt afgesproken dat beide ouders geld storten op een kindrekening, waarvan voor de kinderen kleding enzovoorts wordt betaald. Maar dan blijkt, dat beide ouders heel andere ideeën hebben over de besteding van dit geld.
Wat kan een Budgetcoach doen?
Op tijd over deze en andere zaken nadenken, voorkomt veel ellende achteraf. Als Budgetcoach kan ik hierbij meedenken, spiegelen en adviseren. Een echtscheiding mag een zorgvuldig proces zijn en moet niet afgeraffeld worden. Ook na een echtscheiding blijven beide partners als ouders betrokken bij hun kinderen. Voor de rest van hun leven! Goede, werkbare afspraken zijn daarbij ontzettend belangrijk!
Wil je meer lezen over het herkennen van geldproblemen bij werknemers? Lees dan ook deze blog.
Reacties
Vechtscheiding voorkomen — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>