Dé vraag van werkgevers van dit najaar…
De laatste tijd word ik overspoeld door telefoontjes van werkgevers die mij vragen: “wat kan ik doen voor mijn werknemers nu alle prijzen zo hard stijgen?”
In deze blog zal ik hier op ingaan. Als werkgever kun je op meerdere manieren iets betekenen voor je medewerkers. Ik geef je 7 ideeën en een bonus-tip.
1. Open deur
Als je deze tip toepast, dan heb je de basis voor alle andere ideeën te pakken. Een veilige werkomgeving, met een open deur is namelijk essentieel.
- Weten werknemers dat ze bij jou kunnen aankloppen?
- En vertrouwen ze erop dat jij integer met hun verhaal omgaat?
(dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, maar voor alle sleutelfiguren in de organisatie)
Meer lezen over een veilige werkomgeving? Lees dan ook deze blog.
2. Workshop voor leidinggevenden, HR en verzuimspecialisten
Weten jouw leidinggevenden en andere betrokkenen wat de signalen van geldzorgen zijn? En hebben ze voldoende in huis om hierover op een goede manier in gesprek te gaan met je medewerkers?
In een training van 1,5 uur geef ik tips en tools aan managers, HR- en verzuimspecialisten. Meer informatie vind je hier.
3. Workshop voor werknemers
Eerlijk is eerlijk, deze vind ik best een beetje spannend. Een jaar geleden zou ik dit niet gedaan hebben. Maar nu? Op alle verjaardagsfeestjes gaat het over de gasprijzen en de dure boodschappen. Dus ik denk dat de tijd wel rijp is voor meer openheid over geldzaken.
De workshop is heel algemeen, informatief en inspirerend. En geschikt voor iedereen, hoe veel of hoe weinig ze ook verdienen. Neem gerust contact op als je meer wil weten.
4. Financiële Scan
Gelukkig hebben niet al je medewerkers meteen een groot probleem nu de prijzen stijgen. Maar toch kan een flinke groep onrust ervaren. Voor de groep met geen of weinig schulden is een Financiële Scan een prachtig middel om eenmalig advies te krijgen.
De medewerker vult de Financiële Scan in in een Excel document en krijgt van mij in een PDF advies op maat, compleet met links naar relevante informatie. Lees hier wat anderen vinden van de Financiële Scan.
5. Vertel dat geldvraagstukken je aandacht hebben
Je zult op verschillende manieren moeten communiceren dat je aandacht hebt voor geldvraagstukken van je personeel. Denk aan:
- Een artikel op intranet/medewerkersportaal (mail me voor een voorbeeld)
- Een filmpje met energietips
- Tijdens de werkoverleggen vertellen wat medewerkers met geldzorgen kunnen doen
6. Licht de bedrijfsarts in
Jij mag niet alles aan je medewerker vragen, maar de bedrijfsarts wel. Licht hem/haar dan ook in en vraag of hij/zij extra alert wil zijn op geldzorgen bij verzuimende medewerkers. De bedrijfsarts kan dan eventueel een verwijzing doen voor budgetcoaching.
7. Overweeg anoniem aanmelden
Wil je de drempel voor aanmelden voor coaching of een Financiële Scan zo laag mogelijk maken? Overweeg dan de mogelijkheid van anoniem aanmelden.
Bonustip
Hierbij dan nog de bonustip:
Denk goed na over hoe je omgaat met het jaarlijkse Kerstpakket voor je medewerkers. Praktische ideeën hiervoor vind je hier.
Kun je hier wat mee?
Heb jij een collega die deze blog ook zou moeten lezen? Stuur deze dan gerust door of deel hem via LinkedIn.
Reacties
Dé vraag van werkgevers van dit najaar… — Geen reacties
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>